Továbbra is marad szép tavaszi idő

Kedden és szerdán is sok napsütés és 20 fok körüli nappali csúcshőmérséklet várható.

2023. március 21., 07:02

Szerző:

Kedden marad velünk a szép, tavaszi időjárás. A felhőátvonulások mellett általában sok lesz a napsütés, és az Északi-középhegység valamint az Alföld területén helyenként várható zápor, egy-egy helyen zivatar – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Másutt csak elvétve alakulhat ki kisebb zápor. Többfelé lesz élénk, főként a hegyekben erős az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 14 és 19, késő este 5, 11 fok között várható.

Szerdán tovább melegszik az idő. Általában sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Hajnalban északkeleten foltokban köd képződhet. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 0 és +7, a maximum 16 és 21 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.