Brutális hőség és zivatarok, órák vannak hátra a kánikulából

Hétfőre is adtak ki figyelmeztetést. Változékony időre lehet számítani.

2021. augusztus 16., 06:24

Szerző:

A vasárnapihoz hasonló pokoli forróság lesz hétfőn záporokkal, zivatarokkal. Kora délelőttig az ország északkeleti harmadában erősen felhős lesz az ég, ott több lehet esőre számatani. Ez a felhőtömb a csapadékával együtt elhagyja az országot, és a nap nagy részében napos idő várható kevés felhővel – írja az Országos Meteorológia Szolgálat jelentése.  

Késő délután, este megérkezik a hidegfront felhő- és csapadékrendszere: először a Dunántúlon, később keletebbre is várható zápor, zivatar. A déli szél estétől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 39 fok között valószínű, a Fertő térségében és az északi határnál lesznek az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékek. Késő este 20, 31 fok várható. Északkeleten reggelig még több helyen várható zivatar, majd várhatóan ott is megszűnik a csapadék.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Varga György)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.