Kedden ismét támad az eső

Az ország döntő részén késő estig kevés lesz a felhő, de helyenként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és eső, zápor, zivatar is kialakulhat. Éjszaka nagyobb számban hazánk északkeleti harmadán számíthatunk záporra, zivatarra, másutt kisebb a csapadék esélye – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2023. november 6., 17:46

Szerző:

Hajnalra az ország északi, északnyugati felén köd, rétegfelhőzet képződik, amely kedden napközben ritkul, zsugorodik, de az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a főváros térségében tartósan borult, párás, helyenként ködös maradhat az idő. Közben dél felől vastagabb felhőzet érkezik, melyből főként délutántól egyre több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat.

A délnyugati szelet napközben főként az Észak-Alföldön élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 12 és 18 fok között alakul, azonban a tartósan borult, párás, ködös részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.