Fülledt időnk lesz záporokkal, zivatarokkal

Többfelé, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet.

2023. június 7., 17:43

Szerző:

Várható időjárás csütörtök éjfélig:

Erősen gomolyfelhős időre számíthatunk a legtöbb helyen szerdán is több-kevesebb napsütéssel. Többfelé, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Éjszakára átmenetileg csökken a csapadékgócok számossága.

A légmozgás jórészt gyenge vagy mérsékelt lesz, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 13 és 17 fok között valószínű, de néhol egy-két fokkal hűvösebb lehet az idő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 20 és 26 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában:

Nem mozdult sokat a már jó ideje a Brit-szigetek térségében elhelyezkedő anticiklon, amely egészen a Fekete-tengerig elnyúlik. Az általa lefedett területen továbbra is nyugodt, száraz az idő, de nem mindenhol a napsütés dominál, ugyanis Nagy-Britannia fölé réteges felhőzet kúszott.

A Skandináv-félsziget térségében kisebb eső, záporeső előfordul, azonban Európa déli felén a labilis légrétegződés hatására többfelé alakulnak ki záporok, felhőszakadással kísért zivatarok.

A Kárpát-medence térségében helyenként 100 mm-t meghaladó csapadék is hullott, amely villámárvizet okozott. Időjárásunk a következő 36 órában nem változik lényegesen, továbbra is záporokkal, zivatarokkal tarkított időben lesz részünk átlag körüli, vagy kicsivel az alatti maximumokkal.

(Kiemelt képünk: illusztráció. MTI/Varga György)