Közeleg a drasztikus lehűlés

A hétvégén még jó idő lesz, bár elkezdődik a lehűlés; keddre majdnem 20 fokkal lesz hidegebb. 

2023. március 24., 09:03

Szerző:

Még egy nyári nap várható ránk pénteken, majd keddre közel 20 fokot visszaesik a hőmérséklet. Több hullámban várható csapadék, és a jövő hét elején a szél is viharos lesz – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Pénteken döntően fátyolfelhős idő lesz, majd délutántól főként az ország északi felében megvastagszik a felhőzet  Napközben csapadék nem várható, estefelé az Észak-Dunántúlon és az északi határ mentén fordulhat elő kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati, délutántól a Kisalföldön már az északnyugati szél élénk, a Dunántúlon sokfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 25 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Hétvégén már elkezdődik a lehűlés

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A nap második felében a csapadék súlypontja kelet felé helyeződik át. A nyugatias szelet többfelé erős lökések kísérik. Délután 13, 18 fokot mérhetünk.

Vasárnap élelőtt általában gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, később viszont nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő estére már túlnyomóan borult lesz az ég. Estig csak néhol valószínű záporeső, utána viszont északon és nyugaton már több helyen előfordulhat eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél délire, délkeletire fordul, és időnként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 1 és 8, a csúcsérték 14 és 19 fok között valószínű.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)