Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat

Folyamatosan hűl az idő, eső, zivatar valószínű.

2021. szeptember 27., 06:21

Szerző:

Eddig tartott az indián nyár, zivatarokkal, sok esővel indul a jövő hét, a meleg idő is mérséklődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Napsütés már csak az északkeleti tájakon várható, máshol sok lesz a felhő. Délelőtt főként az északi és középső tájakon, később már délebbre is várhatók záporok, zivatarok. A Dunántúlon kisebb körzetekben jelentős mennyiségű eső is hullhat.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 28 fok között várható, délkeleten, keleten lesz a legmelegebb.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az eső, zápor mellett reggel legjobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, Dunántúl keleti felében, Duna-Tisza közén, Dél-Alföldön fordulhat elő zivatar. Napközben az északkeleti országrész kivételével van esély zivatarok kialakulására. A lassan áthelyeződő intenzívebb gócokban lokálisan 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

(Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás)