Esni fog

Helyenként pedig havazhat, havas eső is eshet.

2023. január 16., 06:27

Szerző:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, főleg délután néhol már elvékonyodhat a felhőtakaró. Többfelé várható csapadék, amely fokozatosan északkelet, kelét felé helyeződik. A legtöbb helyen eső lesz a jellemző, de délelőtt helyenként a Dunántúlon, később az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás is előfordulhat – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délies szél nagy területen megélénkül, délkeleten meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő. Késő este 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Elsőfokú figyelmeztetést Zala és Somogy vármegyére adtak eső miatt, ahol akár 20 mm-nél is több csapadék hullhat.

(Fotó: MTI/Balázs Attila)

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.