A hét második felében enyhül a tél, de az esernyőt még ne tegyük el

Változás következik be az időjárásban. 

2021. december 7., 17:11

Szerző:

A hideg reggelek és téli fagyok után újra megérkezik a melegebb, esős idő. Mediterrán ciklon jön Magyarországra a hét második felében.

Kedden késő estétől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, éjszaka nyugaton és a Tiszántúlon is kiderül az ég. Hajnalra párássá válik a levegő, foltokban zúzmarás köd is képződhet.

Szerdán sok napsütésre készülhetünk, délután kezd nyugat felől megnövekedni a fátyolfelhőzet, de estig csapadék nem várható. Nyugaton, északnyugaton feltámad a déli-délkeleti szél. Hajnalban a fagyzugokban ismét lehet – tíz foknál hidegebb, majd délutánra nulla és plusz öt fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökre virradó éjjel és csütörtökön egy újabb mediterrán ciklon okozhat csapadékos, helyenként kissé szeles időt. Vegyesen kell számítani esőre, havas esőre, ónos esőre, főként nyugaton és északon havazásra. Reggel sokfelé fagyhat, napközben pedig nulla és hét fok közötti értékekre van kilátás.

Pénteken még keleten, délkeleten fordulhat elő időnként vegyes halmazállapotú csapadék, a Dunántúlon kisüt a nap. A csúcshőmérséklet mínusz egy és plusz öt fok között alakulhat. A hétvége időjárása még meglehetősen bizonytalan, egy újabb mediterrán ciklon közelítheti meg hazánkat, melynek pályája még sokat módosulhat a következő napokban – írja részletes időjárás jelentését az Időkép.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

18:39

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.