Folytatódik a tavaszias tél

Cütörtökön akár 15 fok is lehet.

2023. december 27., 16:37

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Várható időjárás csütörtök éjfélig:

Estétől egyre nagyobb területen válik párássá a levegő, emellett alacsonyszintű felhőzet, köd képződik, terjeszkedik.

Csütörtökön a legtöbb napsütés a délnyugati, déli részeken várható, másutt lehetnek hosszabb ideig, elsősorban északon akár egész nap borult, párás, foltokban ködös tájak is. Legfeljebb szitálás fordulhat elő a borongós vidékeken. Estétől a Dunántúlon fordulhatnak elő élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a naposabb részeken 8 és 15, a borongós, főként északi tájakon 3 és 7 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában:

Dél felől anticiklon nyúlik be a kontinens belső területei fölé, így az időjárási frontok pályái Európa északabbi részeire tolódtak.

A legtöbb csapadékról az Egyesült Királyságból és Írországból érkezik jelentés. Nagyrészt eső fordul elő, de Skóciában havazik.

Az enyhe, szubtrópusi levegő térhódításának köszönhetően a kontinens déli felén - a rétegfelhős, ködös helyeket leszámítva - tavaszias hőmérséklet uralkodik. A téli idő a magasabb földrajzi szélességekre szorult vissza, kemény fagy inkább csak Skandináviában, valamint a Kelet-európai-síkság északi részén jellemző.

A Kárpát-medencét szerdán melegfront súrolja, ami nagy változást nem okoz időjárásunkban, marad a nyugodt, a napos részeken az átlagosnál jóval enyhébb idő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Thomas Warnack / DPA / AFP)

 

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.