Ide utazik a BL-döntő helyszínéről Orbán Viktor

Kevésbé lesz pihentető a kormányfő számára a következő állomás. 

2022. május 29., 14:21

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívására Párizsban jelen volt a Bajnokok ligája döntőjén; a kormányfő a francia fővárosból Brüsszelbe utazik tovább - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

Hozzátette: Brüsszelben hétfőn és kedden tartják az Európai Tanács rendkívüli ülését, amelyen az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió (EU) csúcstalálkozóján 2022. március 25-én. fotó: JOHN THYS / AFP)

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.