Hózápor, viharos szél és 12 fok, minden lesz ma

Ne csodálkozzon, ha fáj a feje.

2022. február 22., 05:43

Szerző:

Kedden a napos időszakokat felhőátvonulások zavarhatják meg, melyekből a Dunántúlon elszórtan, máshol csak néhol alakulhatnak ki futó záporok, a hegyekben hózáporok. A Dunántúlon és a középső országrészben sokfelé erős, viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban -5, +4 fok várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig 7 és 12 fok között alakul.

Szerdán a középső és dunántúli tájakon újra erős, viharos lesz a szél. Kezdetben több helyen előfordulhat kisebb eső, havas eső, főként a hegyekben havazás, majd napközben nyugat, északnyugat felől a legtöbb helyen csökken, felszakadozik a felhőzet. Keleten, északkeleten viszont késő délutánig kitarthat a borongós, csapadékos idő. Itt csak 3-6, máshol 7-12 fok várható kora délután.

Csütörtökön az ország legnagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet a délies szél. Hajnalra keleten többfelé köd képződhet. A fagyos reggelt 7-12 fokos délután követhet.

Pénteke neleinte napos idő várható, majd délután egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, északnyugat felől elszórtan kisebb eső, záporok alakulhatnak ki, a Dunámtúlon a szél is feltámad. Napközben 7-13 fokra számíthatunk. 

Hétvégére pár fokos lehűlés, szeles idő jön.

(Kiemelt képünk illusztráció)