Tíz hektáron égett a Hortobágy

Kigyulladt az aljnövényzet a Hortobágyon, a 33-as főút közelében, a Kun György-tónál hétfő délután, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2022. június 13., 18:07

Szerző:

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint már tíz hektáros területen lángol a puszta, az erős szélben ugyanis gyorsan terjed a tűz.

A helyszínen huszonöt debreceni, hajdúszoboszlói, és tiszafüredi hivatásos, illetve balmazújvárosi önkormányzati tűzoltó hat vízsugárral próbálja megfékezni a lángokat. A fecskendők mellett két vízszállító autó biztosítja a megfelelő mennyiségű oltóanyagot a helyszínen – jelezte a szóvivő.

A katasztrófavédelem közleménye szerint már megakadályozták a tűz továbbterjedését. A hajdúszoboszlói, a debreceni és a tiszafüredi hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók hat vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat.

Frissítés

A tüzet sikerült eloltalni, személyi sérülés nem történt.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.