Hoppá, akár ötvenezer forintot kaphat vissza, ha ilyen tévét vásárolt a közelmúltban

A GVH vizsgálata bebizonyította, hogy megtévesztette a vásárlókat a Media Markt, a cég hajlandó kompenzálni a vevőit.

2023. szeptember 27., 13:29

Szerző:

A Gazdasági Versenyhivatal megállaptotta, hogy valótlan árkedvezményekkel reklámozott négy televíziókészüléket a Media Markt Magyarország Kft, és emiatt 20 millió forint visszajár a vásárlóknak.

A cég szabálytalanul tüntette fel a honlapján egyes elektronikai eszközök akciós árait, négy televíziókészülék esetében az eredetiként megjelölt árakat az áruházlánc korábban nem alkalmazta huzamosabb ideig, így nem minősültek az adott termékek jellemző árainak. Az ezekhez képest feltüntetett, valójában valótlan megtakarítás ígérete ezért megtévesztette a fogyasztókat.

A Media Markt az eljárás során mindenben együttműködő volt, elismerte a jogsértést, a jogorvoslati jogáról lemondott, továbbá kompenzációs vállalást nyújtott be, amit a GVH kötelezően előírt számára – írja az InfoStart. A felajánlott kompenzáció keretében a Media Markt azt vállalta, hogy 15 ezer és 50 ezer forint közötti értékű ajándékkártyát ad annak a több mint 1000 vásárlónak, akik a jogsértés időszakában megvásárolták a négy televíziókészülék valamelyikét. 

A jogsértésben érintett televíziókészülékek, a jogsértés időszaka és a kompenzáció mértéke:

 

 

Az ajándékkártyák beváltási küszöb nélkül, teljes egészében levásárolhatók a következő 2 évben.

(Kiemelt képünk illusztráció, Pexels.com)

 

A Szabad Európa megtudta, hogy egy uniós precedensítélet lehetőséget ad arra, hogy utólag is vizsgálni és korrigálni lehessen az emberek számára káros felvásárlásokat, akkor is, ha a kormány nemzetstratégiai kivételnek tart valamit. Egy ilyen per már le is zárult, a GVH-nak kötelező lesz vizsgálnia a Vodafone felvásárlását

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu