A Fidesz-fellegvár Szombathelyen sem alkalmazzák a rabszolgatörvényt

2019. január 8., 12:44

Szerző:

Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a baloldali Éljen Szombathely-frakció Szombathelyen, még december 28-án, hogy döntsenek arról: a szombathelyi önkormányzat intézményei, száz százalékos tulajdonú cégei ne alkalmazzák a túlóratörvényt – írja a Nyugat.hu

A fideszes képviselők nem vettek részt a közgyűlés rendkívüli ülésén, mégis megvolt a határozatképességhez szükséges létszám, miután  Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) és Balassa Péter (Jobbik) megszavazta a napirendet.

Az ellenzékkel mindeközben az egyedül jelenlévő kormánypárti, Puskás Tivadar polgármester volt kénytelen farkasszemet nézni.

A közgyűlés elfogadta a jobbikos Balassa Péternek azt a módosító javaslatát is, hogy felszólítja a körzet országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát, kezdeményezze a túlóratörvény visszavonását 

Korábban Szegeden és Dombóváron is úgy döntött a helyi városvezetés, hogy nem alkalmazzák a rabszolgatörvényt.

 

2024. április 30., 17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

2024. április 30., 13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.