Elszólta volna magát Novák Katalin, hogy végig elképzelésük sem volt, hogyan alakul a koronavírus-járvány Magyarországon?

A családokért felelős miniszter érdekesen fogalmazott, amikor az ország bezárásáról beszélt, és hogy milyen jó, hogy visszatért az élet.

2021. június 11., 17:46

Szerző:

Novák Katalin egy kalandpark átadásán azt mondta: soha többet ne kelljen bezárni az országot, és vele együtt a szállodákat, iskolákat, óvodákat, és ne kelljen kényszerű távolságot tartani egymástól, illetve lemondani fontos dolgokról!

A miniszter kifejtette: az egészség fenyegetettsége azt jelentette, hogy az emberek nem érezték magunkat biztonságban, de szüleiket, nagyszüleiket és gyermekeiket sem.

„Nem tudtuk, hogy mire számítsunk a jövőben, akár egy hét múlva, akár hosszabb időszakra”

– tette hozzá.

Még mindig óvatosak vagyunk, hogy lesz-e negyedik, ötödik vagy hatodik hullám, de alapvetően a védőoltások adták vissza a biztonságot, és  már a 12 évnél idősebb gyerekeket is beoltathatjuk – jelezte Novák Katalin.

(Kiemelt kép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. MTI/Illyés Tibor)