Ismét katonai menetoszlop közlekedik – mutatjuk, hol figyeljen!

Katonai menetoszlopra kell számítani az ország útjain 2022. június 16-án az alábbi útvonalon: Hajdúhadház – M35 – M3 – M0 – M7 – Székesfehérvár – 8 sz. fő közlekedési útvonal Veszprém – 77 főút – Újdörögd bázis – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

2022. június 15., 16:52

Szerző:

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: A Magyar Honvédség járművei zárt menetoszlopban haladnak 2022. március 1-jén. Fotó: Honvédelmi Minisztérium)

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.