Honvédelmi miniszter: ez a nap bizonyítja mire képesek a magyarok a szabadságért

Ez a nap bizonyítja, hogy egy célért, a szabadságért képesek összefogni és áldozatot hozni a magyar emberek – mondta a honvédelmi miniszter Budapesten szombaton, a honvédelem napján tartott ünnepségen.

2022. május 21., 11:58

Szerző:

Benkő Tibor a budai Várban, a Dísz téren tarott rendezvényen felidézte: 1849. május 21-én már a magyar zászló lobogott Buda várában, Magyarország, a magyar emberek fővárosa visszakerült magyar kézbe. A magyar honvédelem napja egy olyan kiemelt esemény, amikor megemlékezünk a hősökről, az áldozatokról és mindazokról, akik életüket és vérüket áldozták Magyarországért, a magyar emberek békéjéért és szabadságáért – mondta.

Benkő Tibor kiemelte, ez a nap a legalkalmasabb felidézni őseinket, hőseinket, és mindazokat, akik építették az ország, a nemzet sorsát. Ez a nap hűen tükrözi a magyar katona eszmeiségét – szögezte le a honvédelmi miniszter. 

(Kiemelt képünk: Benkő Tibor honvédelmi miniszter koszorúz a kormány nevében a Magyar Hősök Emlékkövénél a magyar hősök emlékünnepén Budapesten, a Hősök terén 2021. május 30-án MTI/Balogh Zoltán)

2024. április 14., 09:05

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.