Hollik: Karácsony Gergely a Gyurcsány-show következő vendége

A Fidesz kommunikációs igazgatója szombat reggel Facebook videóban reagált arra, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere indul az előválasztáson.

2021. május 15., 11:15

Szerző:

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint elérkezett a Gyurcsány-show legújabb fejezete, amelyben Karácsony Gergely lép politikai porondra.

Hollik István úgy vélekedett, hogy „a rendező azonban a háttérből továbbra is Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki már korábban a színpadra hívta a DK ifjúsági szervezetének, a Momentumnak az elnökét, Fekete-Győr Andrást.” A Momentum elnökét a kormánypárti politikus a hírhedtté vált Partizán-interjúja miatt a „nemtudom” jelzővel illette.

Hollik István hozzátette, Gyurcsány Jakab Péterre a politikai cirkuszában a bohóc szerepét osztotta ki. Bevonta a show-ba a feleségét is, most pedig egykori tanácsadóját, Budapest angolul nem beszélő főpolgármesterét tolta előre a reflektorfénybe.

A Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-posztjában borítékolná, hogy „a show végső győztese a baloldalon egészen biztos a cirkusz igazgatója, Gyurcsány Ferenc lesz. A DK elnöke a porond mögül mozgatja bábjait láthatatlan szálakkal.”

(Kiemelt kép: Hollik István Facebook-oldala)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.