Hollik István már megbánhatta ezt a sajtótájékoztatót, az aluljáróban összefutott a momentumos Soproni Tamással

A Momentum alelnöke személyesen magyarázta el a KDNP-s politikusnak, hogy miről kellene sajtótájékoztatót tartania a sorosozás helyett.

2017. november 21., 20:26

Szerző:

Felháborító, hogy a KDNP-s Hollik István kiszáll a jól fűtött kocsijából, majd sajtótájékoztatóján azokat a civileket gyalázza, akik segítenek az elesetteken, akik jobbá teszik a magyar társadalmat. Megmondtuk neki személyesen – közölte a Momentum Mozgalom, mellékelve azt a videót, amelyen meglepték a kormánypárti politikust.

Történt ugyanis, hogy a Fidesz-frakció (amely ugye a KDNP is egyben) 15:35-kor sajtótájékoztatót hirdetett, méghozzá 16:30-ra a Móricz Zsigmond körtérre, „a Momentum aláírásgyűjtő standjához”. Az idő szűkösségét indokolhatta, hogy nem kívánták nagy dobra verni az eseményt, hiszen Hollik „a Soros-gárda legújabb akciója” címmel kívánt a nagyérdeműhöz szólni.

Ehhez a címhez valóban elégségesnek mutatkozhatott volna a mindig gyors és közvetítésre kész állami, valamint kormánymédia jelenléte, ám a propagandistákon túl Hollik Istvánnak akadt egy meglepetésvendége is. A sajtótájékoztatón ugyanis megjelent Soproni Tamás, a Momentum alelnöke, aki a KDNP-s politikus hazudozását megszakítva elmondta: felháborító, hogy kiszáll a fűtött kocsijából, majd sajtótájékoztatón gyalázza azokat a civileket, akik segítenek az elesetteken, akik jobbá teszik a magyar társadalmat. „Nemzeti konzultációt indítanak milliárdokból, miközben emberek fagynak meg az utcán” – mondta többek között a Momentum alelnöke. 

A rendkívül zavarodott és meglepett Hollik István először csupán fölháborodásának adott hangot, hogy – mint mondta – egy fideszes rendezvényt (mármint az ő aluljáróban tartott sajtótájékoztatóját) megzavarják, majd pedig hebegni-habogni kezdett, míg végül Soproni Tamás sokadik kérdésére vállalta, hogy a jövőben a civilek ügyében vitára áll ki momentumos politikustársával.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.