Hollik István hűséges robotként felmondta a hazug fideszes ukázt

2018. február 16., 16:22

Szerző:

Amint ma reggel portálunk is megírta, a Fidesz sorvezetőt küldött a kormánypárti politikusoknak arról, mit kell mondaniuk, ha Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége, az Elios Innovatív Zrt. körül gyűrűző botrányról és arról a jelentésről, amelyet az európai Unió Csalás elleni Hivatala (OLAF) készített az ügyben. Az OLAF szerint az Elios által elnyert közvilágítási pályázatok között van, amellyel kapcsolatban felvetődik a költségvetési csalás, sőt, a szervezett bűnözés gsanúja, amihez képest a fideszes és a KDNP-s politikusoknak a következőket kell mondaniuk:

  • „Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”.
  • „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”.
  • „Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”
  • Na de mi van akkor, ha a ravasz újságíró felveti, hogy „de Tiborcz István is tulajdonosa volt a cégnek.” Erre pedig az alábbi kioktató hangvételű választ kell visszamondania a fideszes képviselőknek:
  • „Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.”

A sorvezetőt Gulyás Gergely frakcióvezető írta,és annak ellenére, hogy a Magyar Nemzet megszerezte és közölte, a KDNP-s Hollik István nem kapcsolt, hogy improvizálnia kellene, hanem a Hír TV kérdései nyomán hűséges robotként felmondta az egészet. Néha le is nézett a papírjaira, valósznűleg azért, hogy ne tévedjen el a szavak labirintusában. Bár a Hír TV riporter jelezte, hogy szeretne még kérdezni, a KDNP-s politikus sietve leintette, arra hivatkozva, hogy az ügyben nincs más mondanivalója.

 

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.