Hollik István: Brüsszel megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint kilóg a lóláb.

2021. július 19., 18:22

Szerző:

Brüsszel szerint a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát felülírja az „LMBTQ-propagandával” foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke – vélekedett a Fidesz kommunikációs igazgatója videoüzenetében. Hollik István szerint Brüsszel megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt és nemrég elküldte kifogásait is. „Az a helyzet, hogy kilóg a lóláb, nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy lássuk, ezek a kifogások teljesen tarthatatlanok” – jelentette ki.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az EU saját alapjogi chartájának 14. cikkelye egyértelműen kimondja: a szülők kizárólagos joga, hogy vallási, világnézeti és pedagógiai meggyőződésüknek megfelelően biztosítsák a gyermekeik oktatását. „Itt meg is állhatnánk, hiszen a gyermekvédelmi törvény épp ezt rögzíti, ezért az EU vizsgálata teljesen megalapozatlan, de a következő érvük még felháborítóbb” – tette hozzá Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy látja, az EU szerint a gyermekek védelme a mindennemű szexuális propagandától sérti a szolgáltatások szabad áramlásának alapelvét. Hollik István úgy véli, ez azt jelenti, hogy az „LMBTQ-propagandával” foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke felülírja a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát Brüsszelnél – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve: „ez azért elég vérlázító”.

„Mi kiállunk a gyermekeink védelme mellett, és a többi országtól eltérően mi nem vagyunk hajlandóak beengedni a szexuális propagandát az iskolákba” – mondta, és megjegyezte, a hozzáállásuk nyilvánvalóan nem tetszik Brüsszelnek. Emellett kitért arra is, talán jobb lett volna, ha inkább ezt írják le őszintén, mert „a jogi érvelésük vérgyengére sikerült” – tette hozzá.

 

(Kiemelt kép: Hollik István Facebook-oldala)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.