Hollik: Több mint 100 ezren írták alá a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” petíciót

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azért fontos, hogy az emberek csatlakozzanak a petícióhoz, hogy megmutassák Gyurcsány Ferencnek, sokan vannak, akik emlékeznek még az ő kormányzására.

2021. szeptember 6., 15:54

Szerző:

Öt nap alatt már több mint százezer ember csatlakozott a Fidesz által indított „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” petícióhoz – közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, írja az MTI. A politikus az egyik aláírásgyűjtő-standnál, a budapesti Batthyány téren újságíróknak azt mondta: folytatják az aláírásgyűjtést, ezen a héten 2138 helyszínen lehet majd a petícióhoz csatlakozni, amiben többezer önkéntes segít.

Hollik István úgy látja, az aláírók száma azt bizonyítja, hogy nagyon sokan vannak olyanok, akik nem felejtették el Gyurcsány Ferenc „bűneit”. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azért fontos, hogy az emberek csatlakozzanak a petícióhoz, hogy megmutassák Gyurcsány Ferencnek, emlékeznek még az ő kormányzására.

(Kiemelt kép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója (b) aláírja a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petícióját a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

2023. szeptember 29., 19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

2023. szeptember 29., 18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.