Hódmezővásárhelyen hirtelen bejelentkezett egy harmadik polgármester-jelölt, nem támogatja, hogy folyjon a vér

2018. január 12., 14:57

Szerző:

Fotó: Facebook/Mag István

Egy Facebook-bejegyzésből derült ki, hogy Mag István nyugdíjas villamosmérnök is indul az időközi polgármester-választáson Hódmezővásárhelyen – írja a Délmagyar.

Így háromra nőtt az aspiránsok száma: eddig Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármesterről és a független, de a teljes ellenzék által támogatott, a Fidesz helyi kiszolgálószemélyzete által ezért máris több fronton megtámadott Márki-Zay Péterről lehetett tudni, hogy indulni fog a posztért február 25-én Lázár János sasfészkében.

Mag István programját több Facebook-bejegyzésben vázolta. Leírta többek között, hogy

nem támogat semmilyen vérrel járó fordulatot.

Nem tartja elfogadhatónak, hogy tisztázatlan politikai és III/III-as múlttal rendelkező személyek döntsenek az embereket érintő ügyekben.

Mag István azt írta, indulási szándékát bejelentette a választási irodánál is, hozzákezd az aláírások összegyűjtéséhez.

A Délmagyarnak még nem sikerült elérni Mag Istvánt.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

Tegnap 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.