Hódmezővásárhelyen hirtelen bejelentkezett egy harmadik polgármester-jelölt, nem támogatja, hogy folyjon a vér

2018. január 12., 14:57

Szerző:

Fotó: Facebook/Mag István

Egy Facebook-bejegyzésből derült ki, hogy Mag István nyugdíjas villamosmérnök is indul az időközi polgármester-választáson Hódmezővásárhelyen – írja a Délmagyar.

Így háromra nőtt az aspiránsok száma: eddig Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármesterről és a független, de a teljes ellenzék által támogatott, a Fidesz helyi kiszolgálószemélyzete által ezért máris több fronton megtámadott Márki-Zay Péterről lehetett tudni, hogy indulni fog a posztért február 25-én Lázár János sasfészkében.

Mag István programját több Facebook-bejegyzésben vázolta. Leírta többek között, hogy

nem támogat semmilyen vérrel járó fordulatot.

Nem tartja elfogadhatónak, hogy tisztázatlan politikai és III/III-as múlttal rendelkező személyek döntsenek az embereket érintő ügyekben.

Mag István azt írta, indulási szándékát bejelentette a választási irodánál is, hozzákezd az aláírások összegyűjtéséhez.

A Délmagyarnak még nem sikerült elérni Mag Istvánt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.