A kampánystarttal egy időben tart évértékelőt Orbán Viktor

Tavaly a járvány miatt elmaradt, idén viszont lesz orbáni évértékelő.

2022. január 20., 08:30

Szerző:

Hivatalos: február 12-én fogja megtartani évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, ami egybeesik az országgyűlési választás kampány hivatalos kezdetével – írja a kormánypárti Magyar Nemzet. A kormányfő egy év kihagyás után összegzi ismét Magyarország helyzetét, miután tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg a szokásos rendezvényt.

A lap úgy fogalmaz, Orbán hagyományosan fontos témákat érint ilyenkor, mint a távlati célok kijelölése, valamint az országra leselkedő veszélyek, de a miniszterelnök jelentős kormányzati intézkedéseket is többször ismertetett már az évértékelőjében. Hogy a külföldi sajtó képviselői is jelen lesznek-e a rendezvényen, azt egyelőre nem részletezték. 

Az évértékelővel kapcsolatos hírt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója megerősítette a Magyar Nemzetnek. A miniszterelnök évértékelő beszédét hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi, írja a HVG.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2020. február 16-án. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti