Önkormányzati bérlakásokat adtak ki törvénytelenül, kenőpénzért Pécsett

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt nyomoz az ügyészség a pécsi önkormányzati bérlakások ügyében, egyelőre még nincs gyanúsított.

2022. november 12., 07:26

Szerző:

Az ellenzéki polgármester azt mondja, két hivatali dolgozó lehet érintett. A helyi Fidesz szerint elfogadhatatlan, ha valóban igaz, hogy kenőpénzért adtak oda önkormányzati bérlakásokat – írja az RTL.

Az önkormányzati lakások nagyon kedvező feltételekkel bérlehetőek, ezért a rászorulók mindig előnyt élveznek a bérleti jog odaítélésekor. A napokban azonban Pécsen az derült ki, hogy kenőpénzért, törvénytelenül jutottak egyesek önkományzati lakások bérleti jogához. Az ügyészség is vizsgálatot indított, noha még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként. A kaposvári regionális nyomozó ügyészség a város önkormányzatától adatszolgáltatást kért önkormányzati, illetve önkorményzati intézményi dolgozók ellen folytatott nyomozás ügyében.

A fideszes helyi képviselőcsoport szerint a „lakásmutyi” felelőseit el kell számoltatni.

(Kiemelt képünk illusztráció: önkormányzati bérlakások Pécs Kertvárosában. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc)

 

 

 

14:55

December 3-án, 4-én 10-én, 11-én, 17-én és 18-án a 107-es viszonylaton, december 6-án pedig a 95-ös vonalon közlekedhetünk a mikulásbusszal.