Borkai-ügy: hivatali vesztegetés miatt sem indul nyomozás

2019. november 22., 08:38

Szerző:

Bűncselekmény hiányában ejtette Szabó Tímea országgyűlési képviselő Borkai-ügyben hivatali vesztegetés tárgyában tett feljelentését – írja pénteki lapszámában a Népszava.

A képviselő szerint gyanús, hogy a volt fideszes győri polgármesterről kiszivárgott felvételeken olyan vállalkozók szerepelnek, akik jelentős megbízásokhoz jutottak a várostól.

Ez már a második eset, ahol az ügyészség elkaszálja a feljelentést, ugyanis drogfogyasztás és birtoklás miatt sem fognak nyomozni – erről a kormányközeli Pesti Srácok "értesült".

Ugyanakkor nyomozás zajlik a Borkait ért zsarolás gyanújával, aminek érintettje Póczik JózseF egykori válogatott labdarúgó, illetve a hajón megjelent két nőt is kihallgattak a nyomozók. Póczik tagadja, hogy megzsarolta volna Borkait Zsoltot az orgiáról készült felvételekkel.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.