Mutatjuk, hol kell esernyővel készülni a hétvégén

Hidegfront érkezik hazánk térségébe a hétvégén. 

2022. július 8., 17:38

Szerző:

Pénteken gomolyfelhős idő várható, melyek egyes tájakon jobban összeállhatnak. A Duna vonalának tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegységben elszórtan várható zápor, zivatar.  Éjszaka nyugat felől egyre több helyen kiderül az ég, míg a keleti országrészben hajnalig maradnak felhős részek. A Dunától keletre várható elszórtan további zápor, zivatar, majd hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, a keleti megyékben egy összeáramlási zóna mentén lehet több felhő. Ott előfordulhat egy-egy zápor, másutt csapadék nem valószínű. Pénteken az északi, északnyugati szelet főleg a Dunántúlon erős, annak nyugati részén viharos lökések kísérik, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél. Szombaton már csak erős lökések lehetnek, elsősorban a Dunántúlon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 28 fok között valószínű.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.