Hibrid buszokat állÍtoittak forgalomba Budapesten

2018. február 13., 17:52

Szerző:

Használt hibrid buszokat állított forgalomba a BKV Budapesten. A Volvók Dél-Pesten teljesítették első napjukat.

A BKV-nak az MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint még tavaly vásároltak negyven darab 4-5 éves hibrid (dízel-elektromos) csuklós és szóló buszt, amelyekben egy 210 lóerős dízelmotor, valamint egy 120kW teljesítményű elektromotor is dolgozik.

A buszok forgalomba bocsátását utasok nélküli tesztek előzték meg, majd kedden a 174-es, a 175-ös és a 197-es vonalon jelentősebb műszaki probléma nélkül, a menetidőket tartva teljesítettek szolgálatot.

A BKV havi ütemezésben állít be újabb hibrid buszokat, amelyek segítségével jelentősen csökken a BKV járműparkjának átlagéletkora.

Korábban Budapesten már jártok csuklós hibrid Volvo buszok, azokat több, a belvárost is érintő vonalon a T&J Busz Projekt Kft. üzemeltette, a társasággal azonban a megrendelő Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerződést bontott, mert a cég offshore-gyanúba keveredett.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.