Hiány van az egyik inzulininjekcióból

Hiány alakult ki a gyógyszertárakban az egyik inzulininjekcióból. A hiányt a gyártó is elismerte, ellátási nehézségekkel indokolták.

2023. január 21., 20:44

Szerző:

Hiánycikk lett a gyógyszertárakban az egyik inzulininjekció. A gyógyszer gyártója a hiányt elismerte az RTL Híradónak.

A Novo Nordisk Hungary azt írta, hogy ellátási nehézségek miatt van hiány. Válaszukban azt is megírták, hogy együttműködnek az egészségügyi hatóságokkal és az eü. rendszer más szereplőivel, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék ennek hatását a cukorbetegere, valamint dolgoznak a kapacitásuk növelésén.

Rendelkezésre állnak helyettesítő termékek, ezek az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint ugyanolyan hatásosak.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Novo Nordisk (China) Pharmaceutical Co., Ltd. egyik gyárának az inzulininjekció gyártósora az észak-kínai Tianjinban, 2022. szeptember 22-én. Fotó: Li Ran / XINHUA / Xinhua via AFP)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.