Hiába az összefogás és a hősies munka: több hektárnyi erdő és tanya égett porig Soltszentimrénél

Még tartanak az oltási munkálatok az Izsák és Soltszentimre közötti területen szerda este keletkezett erdőtűznél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken a honlapján.

2022. július 15., 08:29

Szerző:

A tájékoztatás szerint mintegy ötven-nyolcvan hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája.

A tüzet csütörtök estére sikerült körülhatárolni, de a terület vízhiányos és nehezen járható, csaknem harmincöt gócpontban van izzás, ezért elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani – tudatták.

A tűzesethez tizennyolc településről harminchét járművel százkét tűzoltó vonult ki –  írta az OKF.

Az érintett területen hat lakott tanya van, az épületekből négy embert kimenekítettek. Egy lovasmajor fele leégett. Egy leégett tanya romjai között egy holttestet is találtak a tűzoltók.

Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető – tudatta a rendőrség.

(Kiemelt kép: Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet. Mintegy ötven hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. Személyi sérülésről nem érkezett információ. MTI/Donka Ferenc)