Hetvenéves férfi taperolja, zaklatja a nőket Újszegeden, a rendőrség csak Mészáros Lőrinc lapjának jelzésére kezdett nyomozni

2018. szeptember 21., 10:20

Szerző:

Facebook-bejegyzésben figyelmeztette a szegedieket egy újszegedi nő: barátnőjét egy 70 körüli férfi zaklatta a buszon. Fogdosta, ajánlatot tett neki, követte, próbálta megcsókolni. Kiderült: sokan jártak hasonlóan – írja a Délmagyar.

A poszt alatt megdöbbentő beszélgetés alakult ki, ugyanis az idős férfi sok hasonló fiatal áldozata jelentkezett. Gyűltek a sztorik, ki, hol találkozott az illetővel, és az hogyan próbálkozott. Egy nőnek például nyíltan „kufircolást" ajánlott, egy másikat összefogdosott a trolin, egy tinédzserlányt távcsővel kukkolt és telefonon zaklatott a magas, őszhajú, bajuszos, főleg fekete napszemüvegben portyázó férfiú. És még hosszú a lajstrom.

Két nő is feljelentést tett a rendőrségen, de azokat elutasították. A hatóság szerint ugyanis az, amit az idős férfi művel, az nem zaklatás, és a szeméremsértés is csak akkor állna meg,

ha a férfi érintett volna nemi szervet.

A feljelentő combjának megsimogatása, a feljelentő átölelése, a férfi lakására invitálása a rendőrség válasza szerint nem számít annak, és nem bűncselekmény – indokoltak.

Mészáros Lőrinc lapjának jelzésére azonban a szegedi rendőrkapitányság mégis felveszi a kapcsolatot az esetleges további sértettekkel, az ügy megnyugtató felderítése érdekében.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.