Hétfőtől időpontfoglalás nélkül lehet a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál

Többen arra panaszkodnak, hogy már rég megkapták az oltást, de a kártya még nem jutott el hozzájuk.

2021. május 2., 19:13

Szerző:

Május 3-ától, hétfőtől időpontfoglalás nélkül lehet a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál – közölte az RTL Híradóval az operatív törzs.

Többen arra panaszkodnak, hogy már rég megkapták az oltást, de a kártya még nem jutott el hozzájuk. A Híradó egy nézője azt mondta: a januári oltása óta hiába várja a védettséget igazoló kártyát, és eddig eredmény nélkül fordult a hivatalokhoz, így pedig nem tudja kihasználni a beoltottaknak járó előnyöket.

Azok a magyarok, akik külföldön kapták meg az oltást sem élvezhetik a védetteknek járó kedvezményeket, mivel az ő igazolásukat nem fogadják el automatikusan a magyar hatóságok. „Uniós oltást kaptunk, unión belül, Ausztriában. Ezért most egy ellenanyag vizsgálatra kellett mennünk, amiért viszont fizetni kellett. Így most ezzel a papírral tudunk elmenni a kormányablakba, és itthon is érvényesíteni az oltást, és védettségi igazolványt kapni” – mondták a híradónak.

(Kiemelt képünk illusztráció:Fotó:MTVA/Bizományosi | Róka László)

Tegnap 19:20

Ángyán József, az Orbán-kormány volt államtitkára azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy  Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozíció betöltésére. Az államfőt Dobrev Klára nemrég azzal vádolta meg, hogy külföldieknek játszott ki magyar termőföldeket.