Csütörtökön is több mint 13 ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra

Közülük 342 embernek állítottak ki a hatóságok az országban maradáshoz szükséges ideiglenes tartózkodási engedélyt.

2022. július 22., 08:44

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 6891 ember lépett be csütörtökön Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 6310-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.

A beléptetettek közül a rendőrség 342 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Vonattal 47 ember - köztük 26 gyerek - érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre - tudatta az ORFK.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben.

(Kiemelt kép: Tolmács feliratú tábla a Nyugati pályaudvaron, Budapesten, 2022. március 8-án. Fotó: Palágyi Barbara)