Hetekig szünetelni fog a szülészeti-nőgyógyászati ellátás Várpalotán

Az indok feltehetőleg a humánerőforrás hiánya. 

2022. június 29., 17:35

Szerző:

Várpalotán is megszűnik a szülészet-nőgyógyászati ellátás július közepétől augusztus elejéig – közölte Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakember a Facebook-oldalán. Az orvos szerint a probléma azért álhatott elő, mert annyira kevés az orvos, hogy a szabadságok alatt, nincs más, aki helyettesítené.

Kunetz mellékelte a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatát, amelyben az NNK a veszprémi kórházat jelöli ki, július 18-tól augusztus 5-ig oda fordulhatnak szülészeti-nőgyógyászati ellátásra nemcsak a várpalotai lakosok, de öt másik kisebb településen élők is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Budapest, 2021. január 1. Az új év első fővárosi újszülöttje, Hunor Pál édesanyja karjában a Honvédkórház II. telephelyének szülészetén 2021. január 1-jén. Hunor Pál császármetszéssel jött világra éjfél után 1 perccel, 54 centiméterrel és 3350 grammal. Fotó: MTI/Mónus Márton)

Az ukrán-magyar határszakaszon 6499-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8844-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.