Hetekig szünetelni fog a szülészeti-nőgyógyászati ellátás Várpalotán

Az indok feltehetőleg a humánerőforrás hiánya. 

2022. június 29., 17:35

Szerző:

Várpalotán is megszűnik a szülészet-nőgyógyászati ellátás július közepétől augusztus elejéig – közölte Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakember a Facebook-oldalán. Az orvos szerint a probléma azért álhatott elő, mert annyira kevés az orvos, hogy a szabadságok alatt, nincs más, aki helyettesítené.

Kunetz mellékelte a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatát, amelyben az NNK a veszprémi kórházat jelöli ki, július 18-tól augusztus 5-ig oda fordulhatnak szülészeti-nőgyógyászati ellátásra nemcsak a várpalotai lakosok, de öt másik kisebb településen élők is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Budapest, 2021. január 1. Az új év első fővárosi újszülöttje, Hunor Pál édesanyja karjában a Honvédkórház II. telephelyének szülészetén 2021. január 1-jén. Hunor Pál császármetszéssel jött világra éjfél után 1 perccel, 54 centiméterrel és 3350 grammal. Fotó: MTI/Mónus Márton)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.