Heteken belül jöhet a pedofilnyilvántartás

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón beszélt a pedofiltörvény részleteiről.

2021. július 7., 17:37

Szerző:

A szerdai Kormányinfón az Index.hu kérdésre Gulyás Gergely elmondta, hogy heteken belül elkészülhet a pedofiltörvénybe foglalt pedofilnyilvántartás. A miniszter közlése szerint mindenki megtalálható lesz benne, akit bíróságon elítéltek, így Kaleta Gábor is. Kaleta Gábort, volt perui nagykövetet 19 ezer gyermekpornográf felvétel megszerzése és tartása miatt a bíróság jogerősen két és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forint kifizetésére ítélte.

Június 23-án írta alá Áder János köztársasági elnök a törvényt, amely sokak szerint összemossa a melegeket a pedofilokkal. A jogszabály szerint bárki által böngészhető nyilvántartást hoznak létre a pedofil bűncselekmények elkövetőiről, valamint a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények büntetését is jelentősen szigorítják.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.