Hét hosszú hétvége vár ránk jövőre

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

2023. május 29., 21:02

Szerző:

A  Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint hét hosszú hétvégére és két szabad szerdára – az egyik május elsején, a másik október 23-án – számíthatnak jövőre a munkavállalók, viszont három szombaton is dolgozni kellene – írja az RTL.

A tervezet szerint a kormány egyetlen hétfői munkanappal tervezi a jövő karácsonyt. Hat egymást követő pihenőnapot adnának a dolgozóknak: szokatlan módon december 24-én keddre, illetve 27-én péntekre is.

A hosszú hétvégék miatt kieső munkanapok pótlása miatt a dolgozóknak három szombaton kell majd dolgozniuk 2024-ben, augusztus 3-án és december 7-én, illetve 14-én.

A törvény szerint október végéig kell meghozni a döntést. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Adelkazaika via Pixabay)

09:42

A munkanélküliek száma 2023 augusztusában 195 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kormány mindenesetre bizakodó.

08:55

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől – jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.