Hernádi Zsolté lett a honvédelmi miniszter csehországi repülőgépgyártó cége

A Mol elnök-vezérigazgatója felvásárolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf csehországi repülőgépgyártó cégét, az Aero Vodochody-t.

2022. június 23., 20:05

Szerző:

A felvásárlásról a cég közleményben írt, amelyből kiderült, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf az SI 13 Aero Zrt.-nek adta el az a többségi részesedését, ami pedig Hernádi Zsoltté – írta a Telex. Az Aero kisebbségi részesedést továbbra is a cseh Omnipol a.s. vállalat birtokolja.

„Az Aero folytatja mindhárom üzleti tevékenységének fejlesztését, azaz a saját katonai repülőgépek gyártását és fejlesztését, a karbantartás-javítás-felújítás üzletágat, valamint a hazai és nemzetközi megrendelőknek szánt repülőgép-építési programjait. Mindhárom pillér a vállalat üzleti stratégiájának szerves része marad” – írták.

Az Aero Vodochody-tól a kormány korábban már vásárolt könnyű sugárhajtású repülőket, összesen 12 darabot. 8 ebből a (Gripen-)pilóták kiképzését, 4 pedig felderítő célokat szolgál.

(Kiemelt kép: Hernádi Zsolt, a Mol elnöke beszédet mond a Mol Petrolkémiai Zrt. épülő propilénüzemének alapkőletételén Tiszaújvárosban 2022. március 23-án. Fotó: MTI/Vajda János)