Ismét a Fidesz jelöltjeként indul a herceghalmi polgármester, akinek a felesége kopaszokkal akadályozta meg a népszavazást

2019. szeptember 11., 16:17

Szerző:

Erdősi László, Herceghalom polgármestere az idei önkormányzati választáson ismét a Fidesz színeiben indul, pedig az elmúlt években meglehetősen viharos volt a kapcsolata a kormánypárttal. Erdősi nevét 2016-ban ismerte meg az egész ország, amikor felesége, Erdősi Lászlóné kopasz, kigyúrt férfiak társaságában próbálta megakadályozni, hogy a szocialista Nyakó István népszavazási kezdeményezést adjon be a vasárnapi boltzárról – írja a 444.

Később kiderült, a kopaszok több szálon is kötődtek Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgatóhoz, bár ő azt állította, látásból sem ismeri őket.

A 444 emlékeztet arra, hogy a polgármester, aki 2010-ben még fideszesként nyert, 2014-ben csúnyán összeveszett a párttal, mert nem tartották őt elég odaadónak, ezért úgy döntöttek, nem őt indítják polgármester-jelöltként. Erdősi megsértődött, nyíltan szidta a Fideszt, de végül függetlenként is nyert. Aztán 2016. február 23-án a felesége megjelent a Nemzeti Választási Irodánál, ahol éppen Nyakó István készült beadni egy népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzárról. Az asszony a kopaszok segítségével sikeresen megelőzte az MSZP-s politikust.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Másnap Erdősiné közleményt juttatott el az MTI-hez, melyben azt írta, a sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tette. Az ő kezdeményezése arról szólt, hogy maradjanak továbbra is vasárnaponként zárva a boltok.

Egy héttel később a herceghalmi képviselőtestület ülésén a polgármester semmilyen kérdésre nem válaszolt érdemben. Felesége akciójáról azt mondta, hogy nem kíván semmit hozzátenni az asszony közleményéhez. Közölte viszont, hogy nem mond le.

Nem sokkal később, áprilisban a Képviselői Irodaházban, a Fidesz-frakció irodájánál filmezték le, de arról sem árult el semmit, hogy ott kivel találkozott és milyen ügyben. Most ősszel ismét a Fidesz jelöltjeként indul.