Hazatért otthonába az a fideszes képviselő, aki majdnem belehalt a koronavírus-fertőzésbe

Másfél hónapig küzdöttek az életéért, kétszer megállt a szíve. Bányai Gábor túlélte.

2021. július 23., 22:24

Szerző:

Hazatért az otthonába az a fideszes országgyűlési képviselő, aki 150 napja került kórházba a koronavírus miatt. Bányai Gábor február 24-én került lélegeztetőgépre a kiskunhalasi kórházban, amikor már mélyaltatásban volt. Március 13-án Szegedre szállították át, ahol előfordult, hogy egy időben már öt különböző géppel küzdöttek az életéért. A politikus azt írta: félelmetes és viszontagságos út volt.

Pénteken térhetett haza Bányai Gábor a kórházból. Ő az a fideszes országgyűlési képviselő, aki koronavírusos lett, és hónapokon át küzdöttek az életéért. Ez idő alatt kétszer is megállt a szíve. „A szegedi klinikai életmentés után, az elmúlt másfél hónap visszaadta az életet, az önállóságot, amit hálásan köszönök a balatonfüredi Honvéd Kórház dolgozóinak, rövid idő alatt értünk el nagyon nagy eredményt” – írta a Facebookon a politikus.

Bányai Gábor hozzátette, még hosszú hónapok állnak előtte mire teljesen vissza kapja régi önmagát, de nagyon boldog, hogy ezt az utat már otthon járhatja végig. „Itt szeretném megragadni az alkalmat, és megemlékezni arról a több tízezer honfitársunkról, akiket nem tudtak megmenteni. Mélyen átérzem családjaik fájdalmát! Szeretettel gondolok azokra is, akik megszenvedve, de túlélték a Covid fertőzést. Tudom jól, hogy nagy részük min ment keresztül. Teljes gyógyulást kívánok nekik!” – fogalmazott a politikus. 

„Még egyszer nagyon szépen köszönök Mindenkinek mindent! Köszönöm az ápolóknak, az orvosoknak, és az Önök imáinak és köszönöm a Teremtőnek, hogy szó szerint visszaküldött! Soli Deo Gloria!” – zárta Facebook-bejegyzését Bányai Gábor.

(Kiemelt kép: Bányai Gábor, Bács-Kiskun megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületének fideszes képviselője beszédet mond a támogatói oklevelek átadásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. február 17-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.