Hazaküldték az oltatlan diákokat egy kazincbarcikai iskolából, a rendőrség ellenőrzi a karantén betartását

Több mint kétszáz diák lehet érintett.

2021. szeptember 22., 16:26

Szerző:

A kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ Szakgimnáziumának egyik tanárának pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért hazaküldtek az iskolából minden olyan diákot, akit tanított és nincs beoltva koronavírus ellen, írja a Magyar Narancs. Az iskola szeptember 25-ig rendelte el ezen diákok otthonmaradását, és már a rendőrséget is értesítették, hogy a diákok betartják-e a karantén szabályait.

A tanárnak hétfő délelőtt lett pozitív a koronavírus-tesztje. Összesen kilenc osztályból küldtek haza több mint kétszáz diákot. A lap az üggyel kapcsolatban felkereste az iskola igazgatóját, Csernaburczky Ferencet, aki azt válaszolta, hogy „intézményünkben az érvényben lévő hatályos jogszabályok és a Nemzeti Népegészségügyi Központ utasításai szerint járunk el.”

A Magyar Narancs több forrásból is azt az információt kapta, hogy a megfertőződött tanár korábban már a második koronavírus elleni oltását is megkapta.

 

(Kiemelt kép: illusztráció. Rendőr áll a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt a tanévkezdés első napján, Budapesten, 2021. szeptember 1-jén. Fotó: Dimény András)