Havasi Bertalan: nem vágták ki a kérdéses részt az Orbán-interjúból

Csak ugrott egyet a felvétel.

2023. május 6., 12:08

Szerző:

Havasi Bertalan közleménye szerint a dollármédia által generált fakenews, hogy kivágtak volna részeket Orbán Viktor péntek reggeli rádiós interjújából a YouTube-ra felkerült verzióból. A következő mondatok hiányoztak a YouTube-videóból:

„Az ukránok veszteségei a mi veszteségeink is. Az önérdekünk is azt mondatja velünk, hogy legyen a szomszédunk egy sikeres Ukrajna. (…) Ott magyarok is élnek, Ukrajna egy része az ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik, és ott őshonos közösségként léteznek a magyarok.”

A hiányos felvételre elsőként Benyó Rita újságíró hívta fel a figyelmet a Facebookon. 

 

Erre reagált a miniszterelnök sajtófőnöke a közleményében, amelynek a „Fakenews a dollármédiában – nem kivágás: jelkimaradás!" címet adta.

„Orbán Viktor pénteki rádióinterjúit párhuzamosan streameljük Youtube-on és Facebookon. Tegnap a jel a Youtube-on pár pillanatra megszakadt, majd magától folytatódott. Ezt mi nem érzékeltük. Így lett egy  »ugrás« a Youtube-élőben, így a felvételen is. (A Facebookon nem, ott végig fent volt a teljes interjú.) A felvételt azóta cseréltük a Youtube csatornán, és már fent van a hiányolt rész is, újra elérhető a teljes interjú” – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)