Hatósági számot indítanak a manórúdkereskedők feljelentésére

Azt kérik, ha Elf Bart, azaz manórudat kínálnak megvételre, hívja fel ezt a zöld számot.

2022. július 8., 13:40

Szerző:

Hatósági zöld számot indított az Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) az Elf Bar, azaz a manórúd-kereskedők feljelentése céljából – közölte a hatóság az MTI-vel. 

Az Elf Bar-jelenség elleni küzdelem jegyében az 1828-as, ingyenesen hívható tájékoztató és bejelentő zöld számot indították el, amin akár névtelenül is információt közölhet, aki valahol illegális termékértékesítésről szerez tudomást. Június óta a hatóságok számos rendelkezést hoztak az illegális termék és annak forgalmazóival szemben.

 Akár egyetlen Elf Bar birtoklása is törvénytelen, a Nmezeti Adó- és Vámhivatal pedig eddig az SZTFH-val közös akciókban 30 ezer darab illegális eszközt foglalt le, az SZTFH pedig már 165 millió forint büntetés is kiszabott ilyen ügyekben.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: Elf Bar 1500, Facebook)

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.