Hatalmas világháborús bombát találtak Óbudán

Elkezdték a szállítását. 

2022. február 6., 10:01

Szerző:

Nagyméretű világháborús robbanóeszköz került elő Budapesten a III. kerületi Bojtár utcában, a száz kilogrammos szovjet bomba élesített gyújtószerkezetet nem tartalmaz, így elszállítják - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje vasárnap az MTI-vel. 

Gajdos Milán elmondta, vasárnap reggel kezdték meg a tűzszerészek a robbanóeszköz állapotának felmérését. 

A bomba szállítható állapotban van, hamarosan elviszik a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítésre

– közölte. A tűzszerészművelet idejére a rendőrség mintegy 250 méter sugarú körben lezárta az érintett területet.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy második világháborús, szovjet gyártmányú robbanótest a honvédség tűzszerészeinek hajóján a Lánchídnál 2021. június 20-án. A tűzszerészek egy száz kilogrammos szovjet légibombát hatástalanítottak és egy másik légibombamaradványt is találtak a Lánchíd közelében. Fotó: Lakatos Péter / MTI)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.