Hatalmas a tömeg a Városligetben

Elindult a Budapest Pride felvonulás.

2023. július 15., 15:30

Szerző:

Zenétől hangos a Vajdahunyad vára előtti zöldterület, a fák alatt transzparensekkel, zászlókkal és kiegészítőkkel felszerelve gyülekeznek a kisebb-nagyobb baráti csoportok, szerelmesek és egyesületek, a pultoknál civil szervezetek aktivistái várják az érdeklődöket, a partibusznál bulira hangolódva készülnek a 28. Budapest Pride felvonulásra – számol be a 444.

A Budapest Pride weboldalát a szombati napon terheléses támadás érte, így Instagramon és Facebookon fogják közölni a legfontosabb információkat. Kis számú ellentüntetések is várhatók, de a szervezők a rendőrséggel együttműködve garantálják a vonulók biztonságát. A menet háromtól indul, rendhagyó módon körutat ír le, az indulási pontnál, Vajdahunyad vára előtt ér véget. Csatlakozni az útvonal mentén az Andrássy úton, az Oktogonnál vagy a Teréz körúton lehet a nyitott kapuknál.

(Kiemelt képünkön: Szivárványszínű szív egy résztvevő pólóján az LMBTQ-közösség  fesztiválja, a 23. Budapest Pride felvonulásán a fővárosi Andrássy úton 2018. július 7-én. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)

12:03

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.