Hat újabb beteg halt meg, az aktív esetek száma tovább csökkent

2020. május 27., 08:03

Szerző:

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 idős krónikus beteg, emlőrák, csontritkulás, szívbetegség is volt az alapbetegségeik között, derül ki a kormányzati vírusportálról.

505 főre emelkedett az elhunytak száma,

1856-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, az aktív esetek száma pedig 1432-re csökkent és "csak" 41 százalékuk budapesti: de az elhunytak 60, a gyógyultak 49 százaléka fővárosi. Jelenleg 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük

25-en vannak lélegeztetőgépen.

A portál is megemlékezik arról, hogy a kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. „A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket” – írja az operatív törzs portálja.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.