Háromszáz köbméter szilveszteri szemét gyűlt össze a főváros utcáin

Negyven járművel 230 köztisztasági takarító tüntette el a hulladékot Budapest utcáiról és tereiről a szilveszteri szabadtéri ünneplők után.

2024. január 1., 18:58

Szerző:

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai január elsején már reggel 6 órakor megkezdték a Társaság kezelésébe tartozó közterületek szilveszteri ünneplést követő takarítását. A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak – írták közleményükben.

Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén január elsején már reggel 6 órakor megkezdték, és egész nap végezték kézi és gépi erővel az ünneplés utáni takarítást.

 

A Társaság számos speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtő célgépet: köztük szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során.

A Budapesti Közművek 230 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 40 járműve végezte a szilveszter utáni takarítást.

A Társaság dolgozói több mint 300 köbméter hulladékot takarítottak össze és szállítottak el, hogy
környezetbarát módon ártalmatlanítsák a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, ahol energetikai hasznosítás során, távhőt és villamos energiát állítanak elő a beszállított hulladékból.

(Kiemelt kép forrása: Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. / FKF Köztisztasági Divízió)

 


 

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.