Hárommilliárd forinttal lett soványabb a fővárosi fejlesztések kerete

A kormány egy újabb rendelettel 16 milliárd forintot csoportosított át, ezáltal a többi között a fővárosi fejlesztések keretéből 3 milliárd forintot vettek el.

2022. május 26., 17:48

Szerző:

Ötmilliárd forinttal csökkentették a nemzetközi pénzügyi intézményekkel kapcsolatos kiadások keretét, amit egyéb, nem részletezett vegyes kiadásokhoz csoportosították át. A Magyar Turisztikai Ügynökség is 3,8 milliárd forinttal lett szegényebb, de az összeg a turizmuson belül marad, csak átkerül a Gazdaság-újraindítási Alap turisztikai fejlesztési célelőirányzatához – írta a HVG.

A Gazdaság-újraindítási Alapon belül a fővárosi fejlesztések keretéből 3 milliárd forintot vettek ki, amit a Kiemelt Nemzeti Sportesemény Stratégia és sportesemény-pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására szánnak. A Gazdaság-újraindítási Alap kötött segélyhitelezésre szánt keretéből 2,38 milliárd forintot kivettek, és ezt odaadták a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, külgazdasági fejlesztési célú szervezeti támogatásokra.

Emellett több „kisebb értékű” százmillió forintos változtatások is voltak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)