Három megyére is figyelmeztetést adtak ki havazás miatt

2018. november 20., 06:48

Szerző:

Győr-Sopron, Vas és Zala megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás miatt. Eszerint 12 óra alatt 5 centit meghaladó friss hó hullhat.

A szervezet figyelmeztető előrejelzése szerint kedd estig délnyugat, dél felől északkelet felé helyeződve intenzív csapadékzóna vonul át az országon, amelynek halmazállapota döntően eső formájában valószínű.

Az Alpokalján (Vas és Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén) azonban 5-10 cm vizes hó hullhat előreláthatólag a déli órákig, az Alpokalja 350 méter feletti részein akár 10 cm feletti hó is hullhat, ezen megyék megye keleti részén 5 cm alatti hó valószínű. Zala megyében a várhatóan a reggeli, délelőtti órákig időnként intenzív havazás (3-8 cm) majd vegyes halmazállapotú csapadék, egyre inkább eső valószínű.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.