06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Három megyében foglalt le cigarettát és alkoholt a NAV

Több mint hárommillió forint értékben foglaltak le cigarettát és alkoholt Veszprém, Baranya és Győr-Moson-Sopron megyében.

2021. április 16., 10:49

Szerző:

Azt írták, a pénzügyőrök összehangolt akció eredményeként egy nap alatt mintegy ezerhétszáz doboz cigarettát és csaknem százötven liter alkoholterméket foglaltak le. Az M1-es autópályán egy teherautó rakterében 30 literes hordókban 72 liter ismeretlen eredetű alkoholt találtak a NAV munkatársai. A sofőr ezek származását nem tudta igazolni.

Hegyeshalomnál a pénzügyőrök Djangóval, a kábítószer- és cigarettakereső kutyával egy román autóbuszt ellenőriztek. A busz rakteréből mintegy ezerhétszáz doboz adózatlan cigaretta került elő. Az M7-es autópályán pedig egy autó rakterében húsz üveg ismeretlen eredetű alkoholterméket találtak. A NAV munkatársai az adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció: Könyvbe rejtett, lefoglalt cigaretta a magyar-ukrán határátkelőhelyen Záhonynál , 2012. december 15-én. Fotó: MTI | Balázs Attila)

18:45

A Tatabányai Törvényszék első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki társaival egy betörés során egy gyermeket is megkínzott, hogy a szülőket rábírja értéktárgyaik átadására, közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész hétfőn az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen.