Halálos kimenetelű hármas baleset történt az M5-ös autópályán

Összeütközött három jármű az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, amely miatt egy ember meghalt.

2022. május 21., 06:53

Szerző:

Egyelőre ismeretlen okból állt meg az M5 autópálya főváros felé vezető szakaszán, 2022. május 20-án 21 óra körül az a román honosságú kamion, amelybe hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Egy mögötte közlekedő személyautó 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt és a szalagkorlátnak csapódott – írja a police.hu.

A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a sofőrt pedig életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a 44-es km szelvénynél a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. A helyszíni és a mentési munkálatok előrehaladtával fokozatosan teszik majd ismét szabaddá az utat.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)

07:57

Az ukrán-magyar határszakaszon 6161 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5396-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

07:39

Nem az uniós szankciók felelősek az észak-afrikai élelmezési válságért, hanem az ukrajnai orosz hadművelet - jelentette ki vasárnap Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter Kairóban.